Μετακίνηση Προσωπικού σε Πανεπιστήμια εκτός Ευρώπης

Το Πρόγραμμα Διεθνούς Κινητικότητας δίνει την δυνατότητα σε μέλη Διδακτικού Προσωπικού να πραγματοποιήσουν διδασκαλία σε ίδρυμα μιας από τις 13 Χώρες Εταίρους του προγράμματος: 1. Αίγυπτος, 2. Αργεντινή, 3. Αυστραλία, 4. Βραζιλία, 5. ΗΠΑ, 6. Καναδάς, 7. Κίνα, 8. Μαυρίκιος, 9. Μολδαβία, 10. Ουκρανία, 11. Ρωσία, 12. Φιλιππίνες, 13. Χιλή, για τουλάχιστον 5 ημέρες και 8 ώρες διδασκαλίας κατ’ελάχιστο, προσφέροντας τους την ευκαιρία να μεταδώσουν την γνώση τους σε νέο διδακτικό περιβάλλον μεταφέροντας την ευρωπαϊκή κουλτούρα, αλλά και να αποκομίσουν οι ίδιοι μια διαφορετική και πολύτιμη εμπειρία.

Αντίστοιχα, δίνεται η δυνατότητα σε μέλη του Διοικητικού Προσωπικού να επιμορφωθούν για 5 ημέρες, αποκτώντας νέα εργαλεία και δεξιότητες και ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό.  

Η Διεθνής Κινητικότητα συμβάλλει κατά αυτό τον τρόπο στην εξοικείωση με διαφορετικές κουλτούρες ακαδημαϊκές και μη, στο σεβασμό της διαφορετικότητας και την συνύπαρξη σε ένα μωσαϊκό πολιτισμών, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της αναδυόμενης πολυπολιτισμικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, καθιστά ελκυστικό τον χώρο της ευρωπαϊκής παιδείας για τα πανεπιστήμια διεθνώς. 

Επικοινωνία

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης Παντείου Πανεπιστημίου 

Ημέρες και ώρες υποδοχής κοινού:

Δευτέρα με Πέμπτη

10:00 - 14:00

Η Γραμματεία του Τμήματος παραμένει κλειστή για το κοινό τις Παρασκευές, τις εθνικές αργίες, καθώς και κάθε άλλη ημέρα που ορίζεται από τη Σύγκλητο. Σε ειδικές περιπτώσεις, οι ώρες λειτουργίας μπορεί να τροποποιηθούν. Σχετική ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Τμήματος και στα Social Media. 

Διεύθυνση

Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα 

Η Γραμματεία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στο ισόγειο του νέου κτηρίου του Παντείου Πανεπιστημίου.