Συναντήσεις Πρακτικής Άσκησης στο Skype καθημερινά 14:30 έως 16:30

Σε κάθε επικοινωνία με το γραφείο μας παρακαλώ, αναφέρετε: ΟνοματεπώνυμοΑρ. Μητρώου Φοιτητή/Φοιτήτριας και Τμήμα Σπουδών

Δείτε το Skype Facebook Event 

Κάθε ακαδημαϊκό έτος ανακοινώνονται 2 Προκηρύξεις Πρακτικής Άσκησης στην Ευρώπη με το Πρόγραμμα Erasmus+ για μετακίνηση το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για να συμμετέχετε στο Πρόγραμμα, θα πρέπει να πληροίτε τα ακαδημαϊκά κριτήρια που έχει θέσει το Τμήμα Σπουδών σας. Δείτε εδώ την αντίστοιχη ιστοσελίδα μας.

Έχετε υπόψη σας πως η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών των Προκηρύξεων (περίπου 4 εβδομάδες) ΔΕΝ επαρκεί για να βρείτε φορέα υποδοχής και να καταθέσετε το Γράμμα Αποδοχής. Διαβάστε προσεκτικά την ιστοσελίδα μας: Πώς επιλέγω φορέα υποδοχής για Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη;

Εφόσον λήξει η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για την συμμετοχή σας στην πρώτη Προκήρυξη, και δεν καταφέρατε να καταθέσετε Γράμμα Αποδοχής, οι αιτήσεις σας μεταφέρονται στη  δεύτερη Προκήρυξη του ίδιου ακαδημαϊκού έτους, αυτή του Ομίλου Πρακτικής Άσκησης, στον οποίο είναι επικεφαλής το Πάντειο Πανεπιστήμιο και συμμετέχουν ακόμα 5 ΑΕΙ.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης δικαιολογητικών κάθε Προκήρυξης, ακολουθεί η διαδικασία των συνεντεύξεων από τους Τμηματικούς/-κές Συντονιστές/-νίστριες Erasmus+. Λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μέσων.

Έτσι, εάν δεν καταφέρετε να καταθέσετε το Γράμμα Αποδοχής σας στην πρώτη Προκήρυξη του ακαδημαϊκού έτους θα πρέπει να προετοιμαστείτε για τη δεύτερη Προκήρυξη. Δηλαδή, μπορείτε:

  1. να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά τον χρόνο σας, αναζητώντας εντατικά φορέα Πρακτικής Άσκησης στην Ευρώπη. Να οργανωθείτε!
  2. να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη Πρακτικής Άσκησης μέσω Skype* ώστε να λύσουμε απορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της Προκήρυξης, το Γράμμα Αποδοχής κ.α.
  3. να προετοιμαστείτε σωστά για τη συνέντευξη (με τον φορέα αλλά και για το Πάντειο) βλέποντας vide-άκια στο Διαδίκτυο
  4. να στείλετε ηλεκτρονικά (με e-mail σε αρχείο PDF) όλα τ’ απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην πρώτη Προκήρυξη.

Οι ώρες επικοινωνίας στο Skype για να λύνουμε απορίες είναι:

καθημερινά: 14:30 έως 16:30 και μόνο κατόπιν ραντεβού που θα κλείσουμε μέσω e-mail. Θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Εφόσον δεν είστε σε θέση να συνδεθείτε την προκαθορισμένη ώρα, θα προχωράμε στην επόμενη σύνδεση, ώστε να μην υπάρχει αναμονή.

Σε κάθε επικοινωνία με το γραφείο μας παρακαλώ, αναφέρετε: Ονοματεπώνυμο, Αρ. Μητρώου Φοιτητή/Φοιτήτριας και Τμήμα Σπουδών! e-mails χωρίς αυτά τα στοιχεία μένουν αναπάντητα.


Ανακατεύθυνση στην ιστοσελίδα: Μετακίνηση για Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη

 Ανακατεύθυνση στην ιστοσελίδα: Πώς επιλέγω φορέα υποδοχής για Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη;

Ανακατεύθυνση στην ιστοσελίδα: Placement Offers

 

Admission hours

Department of International Relations & European Union

The admission in our Office for students, Professors and administrative staff will be

ONLY by appointment via e-mail: 

Η εξυπηρέτηση Φοιτητών/Φοιτητριών, Μελών ΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού

MONO κατόπιν ραντεβού στα e-mail: 

outgoing.erasmus@panteion.gr

incoming.erasmus@panteion.gr

international.exchange@panteion.gr

placement.erasmus@panteion.gr

dept_iro.erasmus@panteion.gr 

Find us!

136 Syngrou Av., Athens 176 71 Greece

Groundfloor of the New Building
of Panteion University of Social & Political Sciences