Κωνσταντινούπολη: Πρακτική Άσκηση Erasmus+ μέσω του Ομίλου του Παντείου

Πρακτική Άσκηση στη Βιβλιοθήκη και τα Αρχεία της Ι. Μητρόπολης Δέρκων

Λίγο μετά την αποφοίτησή μου και καθώς είχα το δικαίωμα να συμμετάσχω στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού εξαμήνου, αποφάσισα να λάβω μέρος στο Erasmus+ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Η επιλογή της πόλης έγινε με δύο κριτήρια: αφενός γιατί η ομορφιά και η μαγεία της πόλης σε συνδυασμό με την ιστορία και το παρελθόν της είναι αξεπέραστα σε όλα τα επίπεδα αφετέρου γιατί είχα λίγο χρόνο για να συνάψω τη συμφωνία με τις απαραίτητες εκατέρωθεν υπογραφές και το γεγονός πως η πρακτική θα γινόταν σε ελληνικό φορέα βοήθησε στην καλύτερη επικοινωνία και συντομότερη ολοκλήρωση των διαδικαστικών. 

Από εκεί και πέρα, η πρακτική άσκηση στη Βιβλιοθήκη και τα Αρχεία της Ι. Μητρόπολης Δέρκων μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με άμεσες και πρωτότυπες πηγές που περιέχουν αδημοσίευτο υλικό που αποτελούν κανονικό θησαυρό για έναν ιστορικό. Οι κώδικες από μόνοι τους, που περιέχουν το αρχείο, είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο καθώς σώθηκαν από τα θλιβερά γεγονότα που υπέστη ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης το Σεπτέμβριο του 1955 και το μεγάλο πογκρόμ. 

Κατά τα άλλα, με τη διαμονή μου σε μία τόσο πολύβουη και μεγάλη πόλη γνώρισα ανθρώπους από όλο τον κόσμο και ήρθα σε επαφή με πολλούς και διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η συγκατοίκηση με έναν Αμερικανό, μία Μαδαγασκάρια και η συνύπαρξη με ανθρώπους από όλον τον κόσμο και, φυσικά, Τούρκους  βεβαιώνουν την παραπάνω θέση. 

Εν κατακλείδι, οι γνώσεις που απέκτησα, οι εμπειρίες και οι εικόνες που αποκόμισα μέσα σε τρεις μήνες ήταν μοναδικές. Τόσο στο αντικείμενο των σπουδών και της πρακτικής μου όσο και στην κοινωνική μου ζωή. 

Ιορδάνης Αραμπατζής,

Απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης


επιστροφή στην ιστοσελίδα: Ιστορίες Επιτυχίας - Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη - Internship in Europe Success Stories


 

Admission hours

Department of International Relations & European Union

The admission in our Office for students, Professors and administrative staff will be

ONLY by appointment via e-mail: 

Η εξυπηρέτηση Φοιτητών/Φοιτητριών, Μελών ΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού

MONO κατόπιν ραντεβού στα e-mail: 

outgoing.erasmus@panteion.gr

incoming.erasmus@panteion.gr

international.exchange@panteion.gr

placement.erasmus@panteion.gr

dept_iro.erasmus@panteion.gr 

Find us!

136 Syngrou Av., Athens 176 71 Greece

Groundfloor of the New Building
of Panteion University of Social & Political Sciences