Φρανκφούρτη: Πρακτική άσκηση Erasmus+ μέσω του Ομίλου του Παντείου

Πρακτική άσκηση σε εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής κλιβάνων για την τήξη υάλου Nicolaus SORG GmbH & Co. KG

Λίγο πριν την αποφοίτησή μου από το Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Ε. και υπό την παρότρυνση κάποιων καθηγητών μου, αποφάσισα να κάνω την πρακτική μου άσκηση στο εξωτερικό με σκοπό να αποκτήσω όχι μόνο περαιτέρω γνώσεις, αλλά και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου.

Με βάση τις δυνατές επιλογές και βασιζόμενος στο γεγονός ότι η Γερμανία έχει το πιο ανεπτυγμένο βιομηχανικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο της Ευρώπης, επέλεξα μια κωμόπολη βόρεια της Φρανκφούρτης για να κάνω την πρακτική μου. Σε αυτό το εγχείρημα με βοήθησαν πολύ διάφορα στελέχη του ομίλου Erasmus+ και με στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης.

Όσο αφορά την εμπειρία στο εργασιακό περιβάλλον, θα μπορούσα να πω ότι μου έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξω τις επαγγελματικές μου δεξιότητες σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και σεβασμού. Οι συνάδελφοί μου και οι προϊστάμενοί μου βοηθούσαν σε όλα τα επίπεδα και μου προσέδωσαν πολλές επιπλέον γνώσεις πρακτικού περιεχομένου οι οποίες αποδείχθηκαν χρήσιμες στην περαιτέρω εφαρμογή των ήδη αποκτηθέντων γνώσεών μου. Η εμπειρία σε συνδυασμό με το φιλικό εργασιακό περιβάλλον οριοθέτησαν τη δημιουργία ενός παραγωγικού πλαισίου τεχνικών και πρακτικών γνώσεων.

Το γενικότερο πλαίσιο εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος, ήταν πολύ ευχάριστο. Η συγκατοίκησή μου με δύο Γερμανούς χαρακτηριζόταν από αμοιβαίο σεβασμό και από συνεχή ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων. Επιπλέον, το μοίρασμα διάφορων  εμπειριών προερχόμενο από την κοινή συμμετοχή μας σε διάφορες –εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος- δραστηριότητες μας  προσέδωσαν την ικανότητα να αναπτύξουμε φιλικούς δεσμούς και εκτός των άλλων, ένα ευχάριστο φιλικό κλίμα το οποίο ειδικότερα για εμένα ήταν πολύ σημαντικό λόγω απόστασης από την πατρίδα μου. Η κοινή καθημερινή συμβίωση βασισμένη στην αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό στην διαφορετικότητα του άλλου, ολοκλήρωσαν την υπέροχη εμπειρία που απέκτησα μέσω του προγράμματος Erasmus+.

 

Κωνσταντίνος Λουκής 

Απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΑΔΑ


επιστροφή στην ιστοσελίδα: Ιστορίες Επιτυχίας - Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη - Internship in Europe Success Stories 


 

Admission hours

Department of International Relations & European Union

The admission in our Office for students, Professors and administrative staff will be

ONLY by appointment via e-mail: 

Η εξυπηρέτηση Φοιτητών/Φοιτητριών, Μελών ΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού

MONO κατόπιν ραντεβού στα e-mail: 

outgoing.erasmus@panteion.gr

incoming.erasmus@panteion.gr

international.exchange@panteion.gr

placement.erasmus@panteion.gr

dept_iro.erasmus@panteion.gr 

Find us!

136 Syngrou Av., Athens 176 71 Greece

Groundfloor of the New Building
of Panteion University of Social & Political Sciences