ΥΠΕΞ: Προκήρυξη θέσεων Πρακτικής Άσκησης σε Αρχές του εξωτερικού, ακαδ. έτος 2022-2023

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών έχει αναρτηθεί προκήρυξη για προσφερόμενες θέσεις Πρακτικής Άσκησης (ανακατεύθυνση στον ιστότοπο του ΥΠΕΞ) φοιτητών/φοιτητριών σε Ελληνικές Αρχές στο εξωτερικό που αφορούν στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά την Προκήρυξη του ΥΠΕΞ και ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται.


Τονίζουμε ότι ΔΕΝ είναι όλες οι προσφερόμενες θέσεις (που αναγράφονται στην Προκήρυξη του ΥΠΕΞ) επιλέξιμες για μετακίνηση μέσω του Προγράμματος Erasmus+ για Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη*

Υπενθυμίζεται ότι οι επιλέξιμες χώρες για Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη* μέσω του Προγράμματος Erasmus+ είναι οι εξής: Κράτη Μέλη Ε.Ε.,  καθώς και οι: Ανδόρα, Βατικανό, Βόρεια Μακεδονία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μονακό, Νήσοι Φερόες, Νορβηγία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Τουρκία. (ανακατεύθυνση στον ιστότοπο της Ε.Ε.)


Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι/-νες είναι η εξής:

Οι φοιτητές/φοιτήτριες θα υποβάλουν αίτηση στην/στις Αρχή/Αρχές του εξωτερικού που τους ενδιαφέρει: Διμερείς Σχέσεις της Ελλάδος
Για τις προσφερόμενες θέσεις σε Αρχές που βρίσκονται σε επιλέξιμες χώρες του Προγράμματος Erasmus+, οι φοιτητές/φοιτήτριες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την Προκήρυξη για Πρακτική Άσκηση με το Πρόγραμμα Erasmus+ που θ' ανακοινωθεί με το νέο έτος, ώστε να υποβάλουν εμπρόθεσμα τη σχετική αίτηση στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες εφόσον γίνουν αρχικώς δεκτοί/-ές από την εκάστοτε Αρχή, θα πρέπει να προσκομίσουν στο Τμήμα μας Letter of Acceptance, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία επιλογής τους από το Πρόγραμμα Erasmus+.

Προσοχή:

Για να μπορέσετε να μετακινηθείτε μέσω του προγράμματος Erasmus+ στις Αρχές που βρίσκονται σε επιλέξιμες χώρες του Προγράμματος,

θα πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσετε αίτηση συμμετοχής στην Προκήρυξη για Πρακτική Άσκηση Erasmus+ για το ακαδημαϊκό έτος 2022/23 που θα ανακοινώσει το Τμήμα μας από το νέο έτος

Δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν μέσω του Προγράμματος Erasmus+ 
φοιτητές/φοιτήτριες που θα έχουν γράμμα αποδοχής, αλλά δεν θα έχουν καταθέσει εμπρόθεσμα
Αίτηση (μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά)
στην Προκήρυξη για Πρακτική Άσκηση Erasmus+ που θα ανακοινωθεί από το Τμήμα μας.
(δείτε εδώ προηγούμενες Προκηρύξεις για Πρακτική Άσκηση)

Σύνδεσμος για την Υπεύθυνη Δήλωση: Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης - Gov.gr (www.gov.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο γραφείο μας: 210 920 1486 ή στείλτε μας e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σε κάθε επικοινωνία με το γραφείο μας, αναφέρετε το Ονοματεπώνυμό σας και τον Αριθμό Μητρώου σας (αναγράφεται στην ακαδημαϊκή σας ταυτότητα - πάσο).

 

Επιστροφή στη σελίδα: Μετακίνηση για Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη με το Πρόγραμμα Erasmus+

Επιστροφή στη σελίδα: Θέσεις Πρακτικής Άσκησης Erasmus+ - Placement Offers

 

 

Admission hours

Department of International Relations & European Union

The admission in our Office for students, Professors and administrative staff will be

ONLY by appointment via e-mail: 

Η εξυπηρέτηση Φοιτητών/Φοιτητριών, Μελών ΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού

MONO κατόπιν ραντεβού στα e-mail: 

outgoing.erasmus@panteion.gr

incoming.erasmus@panteion.gr

international.exchange@panteion.gr

placement.erasmus@panteion.gr

dept_iro.erasmus@panteion.gr 

Find us!

136 Syngrou Av., Athens 176 71 Greece

Groundfloor of the New Building
of Panteion University of Social & Political Sciences