“La vida compartida es mejor” (Η ζωή είναι καλύτερη όταν την μοιράζεσαι)

Αυτό είναι το σύνθημα του ταξιδιωτικού πρακτορείου που αποφάσισα να κάνω την πρακτική μου. Αυτή η φράση έχει επηρεάσει πολύ τη ζωή μου καθώς συνειδητοποίησα πόσο όμορφα είναι να ταξιδεύω μαζί με άλλα άτομα που μπορεί να έχω χιλιάδες διαφορές, αλλά

όλοι μαζί αποτελούμε μέλη της οικογένειας Erasmus και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. 

Είναι μία πρόκληση να ξέρεις πως σε ολόκληρη την πόλη είσαι η μοναδική Ελληνίδα, όταν η μόνη γλώσσα που γνωρίζεις καλά είναι τα αγγλικά στην Ισπανία. Οι περισσότεροι Erasmus φίλοι μου μιλάνε ισπανικά, οπότε θέλοντας και μη ξεκίνησα να φρεσκάρω λίγο τα ισπανικά μου, να μαθαίνω νέες λέξεις και λίγο γραμματική.

Όπως και να’χει, δεν μιλάω σωστά ισπανικά, αλλά καταφέρνω να περνάω ευχάριστα με τους φίλους μου και να κάνουμε πλάκες.

Η δουλειά μου στο ταξιδιωτικό γραφείο είναι πολύ ευχάριστη. Είμαι στο τμήμα της διοίκησης προσωπικού και καθημερινά επικοινωνώ με πολλούς φοιτητές που θα ήθελαν να κάνουν την πρακτική τους στο γραφείο μας. Την πρώτη φορα που έπρεπε να γράψω ένα letter of acceptance σε καποιο παιδί θυμήθηκα όλο εκείνο το άγχος και την αγωνία που είχα όταν ήμουν στην θέση του και την χαρά που είχα νιώσει όταν είχα λάβει και εγώ στα χέρια μου αυτό το γράμμα.

Πέρα από το HR, ασχολούμαι και με το marketing. Είμαι υπεύθυνη για την διαχείριση στα social media, δηλαδή να ανεβάζω φωτογραφίες, να απαντώ σε όσους έχουν απορίες και γενικότερα να ενισχύω το ψηφιακό προφίλ του πρακτορείου. Ταυτόχρονα ασχολούμαι και με το SEO Marketing, χρησιμοποιώντας ως κύριο εργαλείο το WordPress. Με λίγα λόγια προσπαθώ να ενισχύσω την ιστοσελίδα του πρακτορείου στην οργανική αναζήτηση.

Είναι υπέροχο συναίσθημα να εξυπηρετείς τουρίστες που βλέπεις στα μάτια τους την λαχτάρα της αναζήτησης και της περιπέτειας. Το Santiago De Compostela είναι γνωστό για τον καθεδρικό του ναό και κάθε χρόνο δεκάδες άνθρωποι περπατούν από τις γειτονικές χώρες της Ισπανίας για να φτάσουν στον ναό. Το camino de Santiago (το μονοπάτι για το Σαντιάγο) είναι μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις της Γαλίσιας. Μία μαγευτική διαδρομή που διασχίζει ένα σωρό όμορφα Ισπανικά χωριά και υπέροχα θέρετρα.

Ευτυχώς, παρόλες τις δυσκολίες της πανδημίας, είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε πάρα πολλές πόλεις και να γνωρίσω καλύτερα την Γαλίσια, τις παραδόσεις της και την κουλτούρα της.

Γενικότερα, η Γαλίσια είναι πολύ διαφορετική από την υπόλοιπη Ισπανία. Οι άνθρωποι εδώ δεν είναι τόσο ανοιχτοί, όπως στην Νότια Ισπανία, αλλά κάνουν πιο ουσιαστικές σχέσεις. Γι’αυτό και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μερικούς Γαλιέγους και να έρθω πιο κοντά στην κουλτούρα τους: να ακούσω την παραδοσιακή μουσική τους, να χορέψω μαζί τους, να δοκιμάσω την κουζίνα τους και να μάθω θρύλους και ιστορίες για τον τόπο τους. Οι στιγμές που ζω σε αυτό το όμορφο μέρος είναι κάθε μέρα όλο και πιο περιπετειώδεις και διασκεδαστικές. Πραγματικά δεν θέλω να φύγω από το Σαντιάγο.

 

Admission hours

Department of International Relations & European Union

The admission in our Office for students, Professors and administrative staff will be

ONLY by appointment via e-mail: 

Η εξυπηρέτηση Φοιτητών/Φοιτητριών, Μελών ΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού

MONO κατόπιν ραντεβού στα e-mail: 

outgoing.erasmus@panteion.gr

incoming.erasmus@panteion.gr

international.exchange@panteion.gr

placement.erasmus@panteion.gr

dept_iro.erasmus@panteion.gr 

Find us!

136 Syngrou Av., Athens 176 71 Greece

Groundfloor of the New Building
of Panteion University of Social & Political Sciences