EU Academy: OLS (Online Language Support)

Σας προσκαλούμε να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας EU Academy Online Language Support (OLS) και πιο συγκεκριμένα:
  1. Αυτοαξιολόγηση του γλωσσικού επιπέδου στη γλώσσα κινητικότητας πριν την περίοδο κινητικότητας.
  2. Αναβάθμιση των γνώσεων στη γλώσσα κινητικότητας μέσω των μαθημάτων που προσφέρονται και μπορούν να παρακολουθούνται πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας.
  3. Επικοινωνία με τους υπόλοιπους χρήστες της EU Academy μέσω των OLS Forums και δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τις γλώσσες.

Θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό (create an account), ώστε να έχετε πρόσβαση. Στη συνέχεια θα λάβετε στο mail σας ηλεκτρονικό μήνυμα για να ενεργοποιήσετε τον κωδικό σας μέσα σε 24 ώρες.

Επιλέξτε στο πεδίο της αναζήτησης της ιστοσελίδας την ξένη γλώσσα, στην οποία επιθυμείτε να αξιολογηθείτε, γράφοντας για παράδειγμα: "English Placement Test". Στην νέα ιστοσελίδα βρίσκεται το Placement test.

Πατήστε "Start assessment". Ξεκινάτε το test OLS πατώντας "Attempt quiz now".

Εδώ είναι η ιστοσελίδα εκκίνησης.

Η υπηρεσία θα προσφέρει σταδιακά ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών εκμάθησης γλωσσών και στις 29 επίσημες γλώσσες των κρατών μελών της ΕΕ και των χωρών που συνδέονται με το Πρόγραμμα Erasmus+.

Η δυνατότητα αυτοαξιολόγησης του γλωσσικού επιπέδου θα είναι διαθέσιμη μόλις οι χρήστες συνδεθούν στο OLS και ανά πάσα στιγμή μετά από αυτό. Ενθαρρύνονται θερμά οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες γλωσσικής εκμάθησης που παρέχει η νέα πλατφόρμα OLS.

Είναι ευκαιρία για όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες Ανώτατης Εκπαίδευσης KA131, αλλά και τους πρόσφατους απόφοιτους και τις πρόσφατες απόφοιτες, να κάνουν αυτοαξιολόγηση του γλωσσικού τους επιπέδου στη γλώσσα κινητικότητάς τους (εφόσον είναι διαθέσιμη) πριν από την περίοδο κινητικότητας

 

Περιγραφή του νέου OLS (Online Language Support)

Το νέο OLS θα αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη. Kαι τα δύο φιλοξενούνται στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ονομάζεται EU Academy: 

1. Core area για τους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες στο Πρόγραμμα Erasmus+, με διαδραστικά στοιχεία μάθησης και μεγάλο κατάλογο μαθημάτων. Η Core area θα αναβαθμιστεί για να προσφέρει εξατομικευμένες διαδρομές εκμάθησης γλωσσών στους χρήστες βάσει των αναγκών τους και θα παρέχει στις κοινότητες των εκπαιδευομένων τη δυνατότητα για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τις γλώσσες. Ο σκοπός της Core area είναι να συνοδεύει και να βοηθά τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Erasmus+, να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και να ενισχύσουν την εμπειρία τους στην κινητικότητα.

Οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες / επιλέξιμες συμμετέχουσες θα έχουν πρόσβαση στην Core area του OLS για τρία χρόνια από την πρώτη τους είσοδο.

2. Open area, προσβάσιμη σε οποιονδήποτε πολίτη ενδιαφέρεται να μάθει μια γλώσσα. Περιέχει βίντεο taster και teaser που προσφέρουν πολιτιστικές και γλωσσικές συμβουλές, καθώς και βασικό διαδικτυακό υλικό εκμάθησης γλωσσών. Ο σκοπός του Open area είναι να ενθαρρύνει την εκμάθηση γλωσσών και να ενισχύσει τη γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη.

 

Η ανάπτυξη του νέου OLS θα γίνει σε διάφορες φάσεις από τον Ιούλιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023, οπότε και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Σε πρώτη φάση, από τον Ιούλιο του 2022, θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες οι ακόλουθες δυνατότητες:

α) Στην OLS Core area:

Γλωσσικά μαθήματα και ασκήσεις στα Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά σε επίπεδο Α1, Α2, Β1 και Β2 (που καλύπτουν το 90% των γλωσσών κινητικότητας)

Δυνατότητα αυτοαξιολόγησης σε 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ

Ένα σύνολο διαδραστικών flashcards που καλύπτουν διαφορετικά θέματα στο επίπεδο Α1 σε πολλές γλώσσες. Πρόκειται για διαδραστικές και δυναμικές δραστηριότητες που δίνουν στους χρήστες την ευκαιρία να ανακαλύψουν βασικό λεξιλόγιο, να εκπαιδευτούν σε λειτουργικές προτάσεις και να εξασκήσουν τις γνώσεις τους μέσω δραστηριοτήτων αναγνώρισης φωνής.

β) Στην OLS Open area:

  • Βασικό υλικό εκμάθησης γλωσσών για αρχάριους μέσω μαζικών ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων (MOOCs) που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων
  • Εισαγωγικά MOOC για 22 γλώσσες της ΕΕ
  • Podcasts και διαδικτυακά σεμινάρια για να βοηθήσουν τους φοιτητές/φοιτήτριες.

 

Τέλος, ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο ετοιμάζεται για χρήστες OLS. Οι πρώτες ενότητες θα παραδοθούν τις επόμενες εβδομάδες και θα είναι:

  • Course 0. Πρόσβαση στην EU Academy (EU login και έλεγχος ταυτότητας)
  • Course 1. Ενότητα Εκκίνησης για εκπαιδευόμενους

 

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στην κινητικότητα θα μάθουν πώς να:

  • Πλοηγούνται στην EU Academy
  • Επεξεργάζονται το προφίλ τους
  • Χρησιμοποιούν εργαλεία επικοινωνίας: δημοσιεύουν στο φόρουμ και στέλνουν προσωπικά/ομαδικά μηνύματα
  • Πραγματοποιούν μια πρακτική αξιολόγηση
  • Ελέγχουν την πρόοδο

 

Η EU Academy είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα με διαδικτυακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο για μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με διαφορετικούς ενδιαφερόμενους/ενδιαφερόμενες.

 

Admission hours

Department of International Relations & European Union

The admission in our Office for students, Professors and administrative staff will be

ONLY by appointment via e-mail: 

Η εξυπηρέτηση Φοιτητών/Φοιτητριών, Μελών ΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού

MONO κατόπιν ραντεβού στα e-mail: 

outgoing.erasmus@panteion.gr

incoming.erasmus@panteion.gr

international.exchange@panteion.gr

placement.erasmus@panteion.gr

dept_iro.erasmus@panteion.gr 

Find us!

136 Syngrou Av., Athens 176 71 Greece

Groundfloor of the New Building
of Panteion University of Social & Political Sciences