Γενικές Πληροφορίες

Συγχαρητήρια για την επιλογή σας ως υποτρόφου στο Πρόγραμμα Erasmus +

Η επικοινωνία ανάμεσα σ’ εσάς και το Τμήμα μας, καθώς και με το Πανεπιστήμιο υποδοχής σας, γίνεται κατά κύριο λόγο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγχετε καθημερινά την ηλεκτρονική θυρίδα σας, ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε έγκαιρα και έγκυρα στις ανάγκες του προγράμματος και να εξυπηρετηθείτε στις δικές σας ανάγκες. Για τους ίδιους λόγους είναι αναγκαίο να ενημερώνετε άμεσα το ΔΣΕΕ αλλά και το Πανεπιστήμιο υποδοχής για τυχόν αλλαγές στα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να συμμετάσχετε στην ενημερωτική παρουσίαση που διοργανώνεται από το ΔΣΕΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την τοποθέτησή σας. Σε αυτήν την παρουσίαση έχετε τη δυνατότητα να προσεγγίσετε το γενικότερο αίσθημα του προγράμματος και να επιλύσετε οποιαδήποτε απορία, αλλά και να έρθετε σε επαφή με τους φοιτητές Erasmus που θα μετακινηθούν κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος με εσάς.
Θα συναντήσετε επίσης και παλαιότερους φοιτητές Erasmus, με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Από αυτούς θα έχετε την ευκαιρία να πληροφορηθείτε μόνο για θέματα σχετικά με τη διαβίωση στα Πανεπιστήμια υποδοχής. Για θέματα διοικητικής υποστήριξης θα πρέπει να απευθύνεστε στο ΔΣΕΕ (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) κι εμείς θα σας καθοδηγούμε σε περίπτωση που πρέπει να συνεννοηθείτε με άλλον φορέα.

Επειδή η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα συνοδεύεται από μεγάλη γραφειοκρατία, σας συνιστούμε θερμά να διατηρείτε ηλεκτρονικό και έντυπο αρχείο με την αλληλογραφία και τα αντίγραφα των εγγράφων που διακινείτε και των χρήσιμων εγγράφων που σας παρέχονται από το Πανεπιστήμιο υποδοχής και από το ΔΣΕΕ. Τα έγγραφα που διακινείτε στα Πανεπιστήμια υποδοχής και προέλευσης θα πρέπει να ταχυδρομούνται συστημένα.

Οι ημέρες και ώρες υποδοχής φοιτητών στο ΔΣΕΕ, κατά τις οποίες μπορείτε να διεκπεραιώσετε διοικητικές διαδικασίες και να εξυπηρετηθείτε στα θέματά σας σχετικά με το Erasmus+ είναι: Τρίτη με Πέμπτη από 10:00 έως 13:00

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι για το διάστημα σπουδών σας μέσω του Erasmus+ θεωρείστε φοιτητής του Πανεπιστημίου υποδοχής. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να συμμετέχετε στην εξεταστική του εξαμήνου κατά το οποίο βρίσκεστε στο εξωτερικό. Πρέπει όμως να κάνετε δήλωση μαθημάτων, προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε και δήλωση συγγραμμάτων. Τα μαθήματα, όμως, που δηλώνετε ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό μπορείτε να τα εξεταστείτε μόνο στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου.
Η έκδοση του φοιτητικού πάσο μπορεί να γίνει πριν ή μετά την περίοδο Erasmus, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής σελίδας.

Περισσότερες πληροφορίες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 μπορείτε να βρείτε στον Οδηγό εξερχομένων φοιτητών.

Admission hours

Department of International Relations & European Union

The admission in our Office for students, Professors and administrative staff will be

ONLY by appointment via e-mail: 

Η εξυπηρέτηση Φοιτητών/Φοιτητριών, Μελών ΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού

MONO κατόπιν ραντεβού στα e-mail: 

outgoing.erasmus@panteion.gr

incoming.erasmus@panteion.gr

international.exchange@panteion.gr

placement.erasmus@panteion.gr

dept_iro.erasmus@panteion.gr 

Διεύθυνση

Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα 

Η Γραμματεία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στο ισόγειο του νέου κτηρίου του Παντείου Πανεπιστημίου.