Ημερίδα: "Ζώντας Μαζί: Προσφυγικό και δράσεις ένταξης" - Conference: "Living together: the Refugee issue and integration actions"

Το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Ζώντας μαζί: Προσφυγικό και δράσεις ένταξης»,  την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη στο αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάκη Καράγιωργα ΙΙ, από τις 11:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ. Στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία, πανεπιστημιακοί,  φοιτητές-τριες, εκπαιδευτικοί και άλλες συλλογικότητες να συνομιλήσουν για τις δράσεις ένταξης, τη διαπολιτισμικότητα στην εκπαίδευση, την συνύπαρξη και το προσφυγικό ζήτημα. Μέσα από βιωματικές και θεωρητικές προσεγγίσεις, οι ομιλητές-τριες συμμετέχουν στα στρογγυλά τραπέζια και συζητήσεις,  παρουσιάζοντας εκπαιδευτικές, επικοινωνιακές και πολιτισμικές διαστάσεις των δράσεων ένταξης και του προσφυγικού ζητήματος.

Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα ενισχύοντας την λογική της συνύπαρξης, συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο και συνομιλεί με τους αρμόδιους φορείς ,  σε μια εποχή που η κοινωνία καλείται να συσφίξει τους δεσμούς αλληλεγγύης . Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν ντοκιμαντέρ φοιτητών-τριων του Παντείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ καθώς και θεατρικά δρώμενα. Στο χώρο επίσης, θα λειτουργεί από τις 11:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ. η Διεθνής Έκθεση του Φεστιβάλ Γελοιογραφίας Υμηττού και Έκθεση Φωτογραφίας (Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών). Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό. 

 

Department of Communication, Media and Culture

CONFERENCE: Living together: the Refugee issue and integration actions

14 December 2016, 11:00 am - 21:00pm 

Sakis Karagiorgas II Amphitheatre, Panteion University of Social & Political Sciences, Athens, Greece

 

Contact us

Department of International Relations & European Union

Admission hours:

Tuesday to Thursday

10:00 - 13:00

The Department's Administration remains closed on Greek public holidays and any other day set by the Senate. In special circumstances, the Dept's Administration opening hours may change & an announcement is made available at the Dept's site & Social Media. 

Find us!

136 Syngrou Av., Athens 176 71 Greece

Groundfloor of the New Building
of Panteion University of Social & Political Sciences