Erasmus+ Internship at Hellenic TV - London, UK

2 Κοπέλες - 1 Μοναδική Λονδρέζικη Εμπειρία

Το Λονδίνο και συγκεκριμένα το Hellenic TV ήταν ένας σημαντικός σταθμός για τη δημοσιογραφική μου πορεία, καθώς είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ εντατικά με το editing, να πάρω συνεντεύξεις on camera, να παρουσιάσω έναν καταξιωμένο καλεσμένο σε εκπομπή στο στούντιο του σταθμού και γενικότερα να αποκομίσω εμπειρίες που στην Ελλάδα δεν είχα ακόμη την ευκαιρία! Ακόμα είχα την τύχη να συνομιλήσω και να πάρω συνεντεύξεις από αστυνομικούς του Λονδίνου, αλλά και από τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας της Κύπρου!

Καθώς ήταν πάντα ονείρου μου να μείνω στο Λονδίνο, το Hellenic Tv κατάφερε να με βοηθήσει να ενταχθώ όχι μόνο στον επαγγελματικό χώρο αλλά και στον κοινωνικό.

Η υποστήριξη των συνεργατών με βοήθησε να γνωρίσω νέα πράγματα, και να δοκιμάσω δικά μου editing, ενώ επίσης να ξεπεράσω τα όρια μου και μα δουλέψω και μπροστά από την κάμερα και όχι μόνο από πίσω.

Το Hellenic Tv βρίσκεται στην βόρεια μεριά του Λονδίνου στην περιοχή του Wood Green, μια ενδιαφέρουσα γειτονιά, γεμάτη ζωντάνια, μαγαζιά, πάρκα και ανθρώπους από κάθε σημείο του πλανήτη. Σε 20 μόνο λεπτά μπορείς να βρεθείς από εκεί στην καρδιά της πόλης και να εξερευνήσεις τα αξιοθέατα που έχεις συνηθίσει να βλέπεις μόνο στις καρτ ποστάλ. Με μία πανέμορφη αρχιτεκτονική, κάθε γωνία της πόλης κρύβει κάποιο μοναδικό στοιχείο που σιγά σιγά σου ξετυλίγει τον ποικιλόμορφο χαρακτήρα του Λονδίνου. 

Παράλληλα, με το που βρίσκεσαι στο Hellenic Tv, νιώθεις σαν ένα με την ελληνική και κυπριακή κοινότητα που διαμένει στο Λονδίνο. Οι συνεργάτες του σταθμού ήταν πάντα πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε προβλήματα που αντιμετωπίζαμε εντός και εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος, ενώ μας ενέταξαν σε κάθε πτυχή της εργασίας σε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Από τον χειρισμό της κάμερας σε εξωτερικά και εσωτερικά γυρίσματα, audio και video editing, social media managing, διαχείριση της ροής προγράμματος, δημιουργία του εβδομαδιαίου προγράμματος, έως και συνεντεύξεις πίσω και μπροστά από την κάμερα, μπορούμε να πούμε ότι δοκιμάσαμε όλα όσα το κανάλι μας παρείχε! 

Το κλίμα εργασίας ήταν πάντα ζεστό και φιλικό, ενώ είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε όχι μόνο ενδιαφέροντες ανθρώπους που συνεργάζονταν με το κανάλι, αλλά και άτομα από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους, όπως μουσικούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες, τραγουδιστές και ιδιοκτήτες πολλαπλών επιχειρήσεων εντός και εκτός της Αγγλίας και του Λονδίνου.

Επιπλέον, η Πρακτική Άσκηση συνεχώς εμφάνιζε νέες ευκαιρίες για εμάς, καθώς επισκεφτήκαμε πολλούς διαφορετικούς χώρους, φεστιβάλ, συναυλίες, συνέδρια και άλλα δρώμενα που απαιτούσαν  εξωτερικά γυρίσματα από το κανάλι. Επισκεφτήκαμε, από το  Cypriot Wine Festival, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή του ελληνισμού στο Λονδίνο, έως και τα κτήρια του Αγγλικού Κοινοβουλίου ώστε να κινηματογραφήσουμε μέλη της Αγγλικής Βουλής να συνεδριάζουν σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα. Ως αποτέλεσμα, κάθε μέρα της πρακτικής ήταν μια νέα εμπειρία και ένα όμορφο μάθημα. 

Στο Hellenic TV, είχαμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε και σημαντικά πρόσωπα της ελληνοκυπριακής παροικίας του Λονδίνου όπως τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον πρώην Αρχηγό της Αστυνομίας της Κύπρου, τον καινούργιο Αρχιεπίσκοπο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Λονδίνο, τον διευθυντή της τοπικής ελληνοκυπριακής εφημερίδας "Η Παροικιακή", καθώς και εκπροσώπους του Ελληνικού Ραδιοφώνου του Λονδίνου. (LGR 103,3)

Παρόλο που η πρακτική μου άσκηση στο Hellenic Tv και στο Λονδίνο ήταν μόνο έξι μήνες, ήταν πραγματικά μια μοναδική ευκαιρία, καθώς όχι μόνο είχα την δυνατότητα να ασχοληθώ με το αντικείμενο του ενδιαφέροντος μου σε ένα φιλικό και συνεργατικό περιβάλλον, αλλά και να εξερευνήσω μια φανταστική πόλη, το Λονδίνο.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το απόλυτα υγιές εργασιακό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμουν οδήγησαν στο να ζήσω απίστευτα ωραία στιγμές κατά τη διαμονή μου στο Λονδίνο και πλέον να τις αναπολώ σχηματίζοντας ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο μου!


επιστροφή στην ιστοσελίδα: Ιστορίες Επιτυχίας - Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη - Internship in Europe Success Stories 


 

Admission hours

Department of International Relations & European Union

The admission in our Office for students, Professors and administrative staff will be

ONLY by appointment via e-mail: 

Η εξυπηρέτηση Φοιτητών/Φοιτητριών, Μελών ΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού

MONO κατόπιν ραντεβού στα e-mail: 

outgoing.erasmus@panteion.gr

incoming.erasmus@panteion.gr

international.exchange@panteion.gr

placement.erasmus@panteion.gr

dept_iro.erasmus@panteion.gr 

Find us!

136 Syngrou Av., Athens 176 71 Greece

Groundfloor of the New Building
of Panteion University of Social & Political Sciences