Παρίσι: εμπειρία Πρακτικής Άσκησης στην ελληνική αντιπροσωπεία στην UNESCO

Είσαι φοιτητής της Παντείου θες να αποκτήσεις γνώσεις και εμπειρία για την ζωή και την εργασία στην Γαλλία τότε διαβάζεις το σωστό κείμενο. Ως ήδη απόφοιτη του προγράμματος Erasmus σπουδών αποφάσισα να γίνω και απόφοιτη του Erasmus+ Placement. Πραγματοποίησα την Πρακτική μου Άσκηση στην ελληνική αντιπροσωπεία της UNESCO στο Παρίσι κατά τον Απρίλιο- Ιούνιο αναμφισβήτητα την καλύτερη εποχή να βρίσκεται κάποιος σε αυτή την υπέροχη πόλη. Κατά την παραμονή της Πρακτικής μου στην UNESCO πήρα μέρος στο εκτελεστικό συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκαν πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα από τον πολιτισμό μέχρι το περιβάλλον και την ελευθερία του τύπου.

Εργάστηκα σε ένα περιβάλλον πολιτισμικό γνωρίζοντας πολλούς ανθρώπους από όλα τα μέρη της γης ακόμα και από χώρες τις οποίες μάθαινα για πρώτη φορά. Ένιωθα να βρίσκομαι σε ζεστό περιβάλλον αμοιβαίας εκτίμησης, όπου πολλοί άνθρωποι έκαναν συζητήσεις για το πως θα κάνουν καλύτερο τον κόσμο γύρω μας. Προκειμένου να έρθουν οι λαοί πιο κοντά κάθε εβδομάδα διοργάνωναν φεστιβάλ για να γιορτάσουν και να τιμήσουν και μια διαφορετική ήπειρο πχ. Αφρικανική εβδομάδα ή Λατινοαμερικάνικη.

Δουλεύοντας σε αυτό το διεθνές περιβάλλον μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω πολύτιμες γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες και πραγματικά να νιώσω πολίτης του κόσμου, συναναστρεφόμενη με ανθρώπους απ΄όλα τα πέρατα της γης.

Αναμφισβήτητα το Παρίσι είναι μια πανέμορφη πόλη με εκατοντάδες μουσεία(πολλά από αυτά κ δωρεάν για φοιτητές), πράσινα πάρκα, αναρίθμητα στέκια και μέρη τα οποία μπορείς να εξερευνήσεις, δεν είναι τυχαίο που έχει το προσωνύμιο ''η πόλη το Φωτός''.

Η αισθητική και ο πολιτισμός της σε ''φωτίζουν'' σε ένα υπέροχο μονοπάτι γνώσεων και αξέχαστων  εμπειριών.

Το να ζήσεις ως φοιτητής στο Παρίσι είναι μοναδική εμπειρία, καθώς είναι μία νεανική πόλη η οποία σφύζει από νεολαία καθώς προσφέρει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες για αυτούς και αντίστοιχα εκείνοι της προσφέρουν μια άλλη ενέργεια  και δυναμική. To να είσαι μόνος σε μια ξένη χώρα μπορεί να έχει δυσκολίες, αλλά μέσα από αυτές μαθαίνεις και καταφέρνεις να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τις δυνατότητες σου.

Εάν λοιπόν θέλετε να μάθετε καινούργια πράγματα και να έχετε καλύτερη γνώση για τον εαυτό σας μαζί με αξέχαστες στιγμές, η εμπειρία του Erasmus+Placement είναι το καλύτερο μονοπάτι της φοιτητικής σας ζωής.


επιστροφή στην ιστοσελίδα: Ιστορίες Επιτυχίας - Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη - Internship in Europe Success Stories


 

Admission hours

Department of International Relations & European Union

The admission in our Office for students, Professors and administrative staff will be

ONLY by appointment via e-mail: 

Η εξυπηρέτηση Φοιτητών/Φοιτητριών, Μελών ΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού

MONO κατόπιν ραντεβού στα e-mail: 

outgoing.erasmus@panteion.gr

incoming.erasmus@panteion.gr

international.exchange@panteion.gr

placement.erasmus@panteion.gr

dept_iro.erasmus@panteion.gr 

Find us!

136 Syngrou Av., Athens 176 71 Greece

Groundfloor of the New Building
of Panteion University of Social & Political Sciences