Φορείς Πρακτικής Άσκησης Erasmus+

Στο PDF αυτό θα βρείτε Φορείς Πρακτικής που δέχτηκαν συμφοιτήτριες και συμφοιτητές σας τις προηγούμενες χρονιές. Για τους φορείς αυτούς δεν μας έχουν αναφερθεί προβλήματα μέχρι τη στιγμή της ανάρτησης. Προσπαθούμε να διατηρούμε τον κατάλογο ενημερωμένο και με τη δική σας βοήθεια. Πολλούς από αυτούς τους φορείς θα τους βρείτε και στις αναρτήσεις της σελίδας μας: Placement Offers. Είναι πολύ φυσικό, καθώς οι προηγούμενοι/-νες από εσάς διάλεξαν φορέα Πρακτικής Άσκησης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σημείωση: περιέχονται φορείς πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων, καθώς δέχτηκαν ασκούμενους/-νες και από τον Όμιλο Πρακτικής Άσκησης του Παντείου Πανεπιστημίου που περιλαμβάνει ακόμα 5 ΑΕΙ.  

121 Φορείς Πρακτικής Άσκησης (PDF)

Επικοινωνείτε με τους φορείς στέλνοντας το Βιογραφικό σας και ένα σύντομο αλλά περιεκτικό Motivation Letter (συνημμένα). Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα επαγγελματικό - σοβαρό e-mail: το ονοματεπώνυμό σας με λατινικούς χαρακτήρες και όχι κάποιο ψευδώνυμο! Παράδειγμα: name.familyname@... Αυτό το e-mail το παρακολουθείτε συχνά και ελέγχετε και τον φάκελο των ανεπιθύμητων - spam!

Στο κείμενο του E-mail (μια σύντομη παράγραφο) εξηγείτε πως θα μετακινηθείτε μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και τους ζητάτε ένα Letter of Acceptance (γράμμα αποδοχής) όπου αναγράφονται οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της Πρακτικής Άσκησης. Θα το καταθέσετε στη συνέντευξη που θα λάβει χώρα μετά την ανακοίνωση της Προκήρυξης Θέσεων για Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη (συνήθως τον Μάρτιο - δείτε τις προηγούμενες προκηρύξεις).

Παρακαλώ, επικοινωνήστε με το γραφείο μας στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. για να σας στείλουμε ένα υπόδειγμα γράμματος αποδοχής (Letter of Acceptance), ώστε να διευκολύνετε τον φορέα σας (να αναγράφουν όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε). Φυσικά, πολλοί φορείς έχουν το δικό τους γράμμα αποδοχής, καθώς τους είναι γνωστή η διαδικασία αποδοχής φοιτητών και φοιτητριών για Πρακτική Άσκηση. Η προθεσμία κατάθεσης του Γράμματος Αποδοχής στο γραφείο μας είναι συνήθως ένας μήνας!

Σε κάθε επικοινωνία με το γραφείο μας αναφέρετε απαραιτήτως:

  • Ονοματεπώνυμο,
  • Τμήμα και
  • Αριθμό Μητρώου Φοιτητή/Φοιτήτριας (αναγράφεται στην ακαδημαϊκή σας ταυτότητα-πάσο),
  • επίσης συμπληρώνετε πάντα το πεδίο με το θέμα του e-mail.

Καλή επιτυχία στην αναζήτησή σας! 


Επιστροφή στις σελίδες: Πρακτική Άσκηση Erasmus+ - Placement Offers Πως επιλέγω φορέα υποδοχής
- Απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης - OLS: Online Linguistic Support

Contact us

Department of International Relations & European Union

Admission hours:

Tuesday to Thursday

10:00 - 13:00

The Department's Administration remains closed on Greek public holidays and any other day set by the Senate. In special circumstances, the Dept's Administration opening hours may change & an announcement is made available at the Dept's site & Social Media. 

Find us!

136 Syngrou Av., Athens 176 71 Greece

Groundfloor of the New Building
of Panteion University of Social & Political Sciences